Menü
logo
Minden, ami egyedi bútor

Konyhabútor, beépített szekrény felújítás

 

 

Fontos feladatnak tartjuk egy kisebb konyhabútor, vagy esetleg nagyobb beépített szekrény felújítását is. Egy-egy ilyen felújítás során sok pénzt meg lehet takarítani, úgy, hogy konyhánk, gardróbunk teljesen megújul.

 

Konyhabútor felújítása

Amennyiben a szekrénytest nem használódott el, vagy nem ázott szét az évek során, úgy viszonylag könnyű a feladatunk. A leglátványosabb az ajtók és a konyhapult cseréje. Ezt anélkül meg lehet tenni, hogy a bútort elmozdítanánk, szét, vagy leszerelnénk a falról, hiszen csak az ajtókat és a fiókelőlapokat kell eltávolítani és az újakat visszaszerelni. Egy kissé bonyolultabb feladat a konyhapult cseréje, de még ez is jóval elmarad az új konyha, vagy beépített szekrény beszerelésétől. Ebben az esetben meg kell tisztítani a kibontott mosogatót és főzőlapot, és azokat újra beépíteni a már új munkalapba.

 

Beépített szekrények felújítása

A beépített szekrényeknél ennél egyszerűbb a helyzet, hiszen ott csak az ajtókat kell lecserélni. Ez nagyon gyakran előfordul a lakótelepi panel lakásokban, ahol bizony a hajdani elvárásoknak megfelelő ajtók ma már távolról sem felelnek meg az új esztétikai elvárásoknak.