Menü
logo
Minden, ami egyedi bútor

Gyerekbútorok anyagai

 

 

Az egyedi gyerekbútorok készítésénél sokkal szabadabban választhatjuk meg a bútorok színeit; az intenzívebb színvilágú gyerekbútorokhoz pedig a kifejezetten gyerekbútorokhoz fejlesztett fogantyúk széles választéka áll rendelkezésre. A gyerekek mindennapi használatára szánt bútorok tervezése és gyártása során nem szabad megfeledkezni a biztonsági követelményekről sem.

 

A gyerekbútorok színei

A gyerekszobák berendezésénél nagyon fontosnak tartjuk a színeknek a “felnőtt” bútoroknál megszokotthoz képes jóval bátrabb alkalmazását. Manapság, amikor oly sok gyártó kínálja szebbnél-szebb bútorlap színeit, szoktuk javasolni, hogy bátran válasszanak harsányabb, intenzívebb színeket, mert a gyerekek világához ezek közelebb állnak a megszokott komor színeknél. Természetesen ez tömörfa, vagy furnérozott szerkezetnél is elérhető egy-egy vidámabb pác, vagy festék színnel.

 

Játékos fogantyúk

Ugyanilyen fontos kiegészítő a gyermekbútorok esetén a bútor hangulatához illeszkedő fogantyú. Ez kissé elfeledett terület volt, de mostanra ebből is sok ötletes, a gyerekeknek tervezett darab áll rendelkezésre.

 

Biztonságos gyermekbútorok

És természetesen a funkció, a szín és egyéb mellet az apró biztonságot jelentő részletek a legfontosabbak. Csak egy pár dolog: Bármilyen anyaghoz nyúlunk, fontos, hogy az éleket lekerekítsük. Bútorlap esetén 2 mm-es abs élzárót alkalmazzunk, fa esetén markánsabb kerekítéssel vegyük el az éleket. Fontos, hogy az egyes daraboknál ne sarkok legyenek, hanem lehetőség szerint ívek. Ne tervezzünk bele felnyíló ajtót, mondjuk kispadhoz, amely lecsapódhat.