Menü
logo
Minden, ami egyedi bútor

Beépített szekrények, gardróbok anyagai

 

 

Az elmúlt évek technikai és technológiai fejlődése jól követhető a bútoripari szerelvényeken. Ennek kedvelt gyümölcse például a tolóajtó szerkezet, amely mostanra teljesen kiforrta magát, de ugyanúgy számos lehetőség vált elérhetővé az ajtókeretek és ajtólapok kiképzésére, a különböző nyitási módokra, vagy akár a gardróbszekrények berendezésére, praktikus akasztókkal és tárolórendszerekkel való felszerelésére.

 

Tolóajtós szekrények

Manapság nagyon népszerű a beépített szekrények, gardrób szekrények tolóajtóval való szerelése. Ennél a megoldásnál, akár egyszerre több követelmény is teljesül. Például helyszűke miatt kézenfekvő megoldás a tolóajtó, amely nem nyílik bele térbe.

 

Tolóajtók anyagai

Üvegezett változat esetén megoldódik a gardróbhelység fontos elemének elhelyezése, jelesen a tüköré, hiszen a tolóajtókba előszeretettel kérnek a megrendelők tükröt. Természetesen ezekbe a keretekbe beépíthető; tapétázott felület, gipszkartonozott- a fal színével megegyező színűre festett felület, perforált fa, vagy fémlemez, fonatolt lemez, de elsősorban bármilyen bútorlap, vagy furnérozott lap, tükör, üveg, stb.

 

Ajtókeretek anyagai

A keretek is sokfélék lehetnek. A színes alumínium kerettől,a furnérozott kereten át, a rejtett keretig hatalmas a választék ugyanilyen fontos tulajdonsága a mai tolóajtóknak, hogy 3-3,5m magasságig is kiválóan működnek, akár ennek megfelelő extrém szélességgel. Ezen tolóajtó rendszerek márkás képviselői hazánkban a Kitmar, és a Stanley.
Fontos dolog megemlíteni, hogy ezek a bútorok szerelhetők természetesen nyíló, és harmonika ajtókkal is.

 

Gardróbszekrények tárolószerelvényei

A bútorok belseje kiválóan kihasználható a fejlett szerelvényeknek köszönhetően. Építhető beléjük ruhalift, kihúzható nadrág-, nyakkendő-, öv-, cipőtartó. beszerelhető a lágy működéséről híres Blum tandem fiókcsúszó, de akár világító ruhaakasztó rúd is.